Макіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Євросоюз та МОМ розробили правила безпеки для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 25.05.2022 11:00
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Європейський Союз спільно з Міжнародною організацією з міграції (МОМ), Міністерство соціальної політики України запустили всеукраїнську комунікаційну кампанію, присвячену безпеці внутрішньо переміщених осіб. Станом на початок травня таких було 7,7 мільйона. Очевидно, їхня кількість зростатиме.

Мета кампанії – привернути увагу людей до ймовірних ризиків,  пов’язаних  з переїздом з охоплених війною регіонів, пояснити основні правила безпеки під час пошуку житла, транспорту, роботи. Адже надзвичайна уразливість людей може призводити до різних форм шахрайства та експлуатації, і навіть до випадків торгівлі людьми.

У рамках кампанії розроблено низку інформаційних матеріалів, які допоможуть внутрішньо переміщеним особам уникати цих ризиків. Організатори закликають пам’ятати про 5 маркерів безпеки – правил, яких слід дотримуватися у різних ситуаціях.

  • Документи. Надавайте документи лише офіційним особам. Заздалегідь зробіть та збережіть копії найважливіших документів, у тому числі онлайн.
  • Транспорт. Знайте, куди їдете, та повідомте про поїздку рідних чи друзів. Не сідайте в авто до незнайомих чи підозрілих людей. Вишліть рідним чи друзям номер транспортного засобу, яким пересуваєтеся.
  • Допомога. Приймайте допомогу лише від людей та організацій, що заслуговують на довіру.
  • Спілкування. Не віддавайте нікому  мобільний телефон чи інші засоби зв’язку. Будьте обачними та обережними при спілкуванні з незнайомцями.
  • Зв’язок. Підтримуйте постійний зв’язок із рідними, друзями, колегами. Повідомляйте про будь-які зміни  свого маршруту, місця проживання чи роботи. Домовтеся з ними про кодове слово або фразу, які повідомлять, що ви в небезпеці.

Кампанія має також на меті спонукати внутрішньо переміщених осіб активніше користуватися гарячою лінією з консультування мігрантів 527. На неї можна зателефонувати анонімно та безкоштовно з мобільного телефону в Україні. Гаряча лінія працює щодня з 8:00 до 20:00.

Довідкова інформація

Протягом травня інформаційні матеріали кампанії у вигляді відеороликів, постерів та інфографіки буде розповсюджено в національних медіа, соціальних мережах, а також на носіях зовнішньої реклами.

Всю важливу інформацію про активності в межах комунікаційної кампанії буде зібрано на платформі сайту TSN.ua. Стежте також за соцмережами за хештегами #StandWithUkraine, #stoptrafficking та #527передусім.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь